• Ελλάδα 694 50 50 50 4 - Κύπρος +357 9999 75 06
  • Ελλάδα και Κύπρος
Τα ευεργετικά συστατικά της Κάνναβης

Τα ευεργετικά συστατικά της Κάνναβης

Η κάνναβη είναι ένα «παρεξηγημένο» φυτό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό βότανο, εδώ και πάρα πολλές χιλιάδες χρόνια (8.500π.Χ -Κίνα). Οι φαρμακευτικές της ιδιότητες περιγράφονται σε αρχαία ελληνικά κείμενα από τον Ηρόδοτο, τον Πλούταρχο, τον Γαληνό, τον Διοσκουρίδη και τον Δημόκριτο. Όπως αναφέρεται στο ερευνημένο δοκίμιο “Παραδείγματα Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής Γνώσης ” του Michael Lahanas, “Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την κάνναβη ως φάρμακο για τη θεραπεία φλεγμονών, αυτιών και οιδήματος (πρήξιμο σώματος λόγω συλλογής υγρών).” (Lahanas , 2006).Η κάνναβη και τα παράγωγά της κατείχαν εξέχουσα θέση στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας. Αφειδώς προσφερόμενη από τη φύση, ατοξική, ασφαλής και με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, η κάνναβη «πέρασε στην ιατρική πρακτική πολλών χωρών και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ποικίλων ασθενειών, όπως η χολέρα, η ελονοσία, η διάρροια, οι σπασμοί, η ανορεξία, η απώλεια της μνήμης, ο βήχας, οι ρευματισμοί, η αϋπνία και ο πόνος» για περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια.

Ύστερα από μελέτη, που διενεργήθηκε από τον Raphael Mechoulam, τα βασικά συστατικά της κάνναβης είναι δύο, η κανναβιδιόλη (CBD) και η τετραυδροκανναβινόλη (THC) και ονομάζονται φυτοκανναβινοειδή.

Τα προϊόντα της Messinia Cannabis βασίζονται στην κανναβιδιόλη (CBD) που είναι μία απόλυτα φυσική, ασφαλής, νόμιμη, μη ψυχοδραστική ουσία της κάνναβης, η οποία έχει αποδειχθεί, κατόπιν εκτενών ερευνών πως η ευεργετική της δράση μπορεί να προσφέρει τόνωση, ευεξία και προστασία του οργανισμού, ενώ παράλληλα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια εντυπωσιακή λίστα από ασθένειες και παθήσεις. Από σοβαρές, μέχρι και ανίατες, όπου ακόμα και η σύγχρονη ιατρική θεωρείται αναποτελεσματική και κατώτερης θεραπευτικής δράσης.

Η κανναβιδιόλη, ύστερα από χιλιάδες μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι έχει εξαιρετικά ευεργετικές και θεραπευτικές ικανότητες σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών όπως:

-καρκίνος & παρενέργειες από χημειοθεραπεία (ναυτία, εμετός κτλ)
-επιληψία
-διαβήτης
-κατάθλιψη & άγχος
-παχυσαρκία
-ημικρανίες
-ιός HIV
-σκλήρυνση της πλάκας
-νόσος πάρκινσον
-νόσος αλτσχάιμερ
-νόσος του Κρον
-ινομυαλγία
-αυτισμός
-νόσος του ήπατος
-αθηροσκλήρωση
-οστεοπόρωση
-αρθρίτιδα
-ρευματισμούς
-ανορεξία
-γλάυκωμα
-άσθμα
-φλεγμονές & χρόνιοι πόνοι
-αυπνία
-ψωριαση & άλλες δερματικές διαταραχές
-αυτοάνοσα νοσήματα
-ελλειματική προσοχή & υπερκινητικότητα
-βοηθάει στην απεξάρτηση από νικοτίνη, οπιούχα & αλκοόλ
-διαχείρηση μετατραυματικού στρες
-εγκεφαλικό επεισόδιο
-κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
-τονωτικό οστών
-νευροπροστατευτικό
-ανοσοκατασταλτικό
-αγγειοχαλαρωτικό
-αντιψυχωσικό
-αντιβακτηριακό
-αντιισχαιμικό

Η CBD στη σύγχρονη ιατρική Η κανναβιδιόλη, δίνει μία καινούρια προοπτική στον τομέα της Ιατρικής, και μάλιστα αποτελεί τη μοναδική μέχρι σήμερα, αποτελεσματική θεραπεία σε μία πληθώρα ασθενειών, που έως τώρα, ήταν αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Επίσης, είναι απόλυτα ασφαλής στη χρήση και χωρίς παρενέργειες, σε αντίθεση με τα περισσότερα φάρμακα.