• Ελλάδα 694 50 50 50 4 - Κύπρος +357 9999 75 06
  • Ελλάδα και Κύπρος
H Κανναβιδιόλη βοηθάει στην Απώλεια Βάρους;

H Κανναβιδιόλη βοηθάει στην Απώλεια Βάρους;

 

Η κανναβιδιόλη (CBD), που προέρχεται από το φυτό κάνναβης (ένα στέλεχος κάνναβης που έχει υψηλά επίπεδα CBD και πολύ χαμηλά επίπεδα THC), έχει παρουσιάσει μαζική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Έτσι, αντίθετα με αυτό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται, λόγω της συσχέτισης με άλλα στελέχη της κάνναβης που περιέχουν υψηλότερα επίπεδα THC (που ίσως προκαλεί την αύξηση της όρεξης), η Κανναβιδιόλη μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει στη προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Η Κανναβιδιόλη (CBD) έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει το ενδοκανναβινοειδές μας σύστημα να ισορροπεί οπότε κατ’επέκταση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών ζητημάτων που ίσως οδηγούν στην αύξηση της όρεξης και στην αναζήτηση γρήγορου φαγητού (Junk Food).

Ο σωστός ύπνος, η άσκηση, ο διαλογισμός είναι μερικοί τρόποι που βοηθούν τον οργανισμό μας να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης. Σύμφωνα με έρευνες όμως έχει δειχθεί πως η Κανναβιδιόλη έχει αγχολυτική δράση γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στη ρύθμιση των επιπέδων κορτιζόλης και κατ΄επέκταση στη μείωση της όρεξης που οδηγεί στην ανεπιθύμητη αύξηση βάρους.

Η Κανναβιδιόλη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού μας και ακόμη και να δώσει ώθηση στο σώμα μας να κάψει περισσότερες θερμίδες. Ο όρος μεταβολισμός σχετίζεται με όλες τις διαδικασίες του σώματος που χρησιμοποιούν ενέργεια, αλλά κυρίως με την αύξηση και την μείωση του σωματικού βάρους. Μέρος της λειτουργίας του είναι να ελέγχει πόσες θερμίδες καίει το σώμα σας σε διαφορετικές καταστάσεις και ώρες της ημέρας.