• Ελλάδα 694 50 50 50 4 - Κύπρος +357 9999 75 06
  • Ελλάδα και Κύπρος
Η Οργανική Κάνναβη είναι Υπερτροφή

Η Οργανική Κάνναβη είναι Υπερτροφή

 

Οι σπόροι κάνναβης sativa περιέχουν ένα πλήθος από διατροφικά οφέλη που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διατροφής κάποιου βαθμού. Eίναι μια ποικιλία ειδών φυτών Cannabis sativa, τα οποία συχνά καλλιεργούνται για την παραγωγή βιομηχανικών και εμπορικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, ζωοτροφών και άλλων χρήσιμων υλικών όπως το σχοινί, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και το χαρτί. Γενικά, οι σπόροι κάνναβης καταναλώνονται λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες, ειδικά από τους Vegan και τους χορτοφάγους.

Επιπλέον, οι σπόροι κάνναβης καταναλώνονται συχνά για την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά οξέα με τη μορφή ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Συνολικά, οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν μια κανονική ποσότητα λιπαρών οξέων, ειδικά λόγω των συστατικών που έχουν στην καρδιά και τον εγκέφαλό μας. Η έρευνα έχει βρει ότι όταν καταναλώνουμε ωμέγα λιπαρά οξέα, η φλεγμονή μπορεί να μειωθεί, η ADHD και ο αρθριτικός πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα και η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να καταπολεμηθεί. Η παρουσία των ωμέγα λιπαρών οξέων σε σπόρους κάνναβης αξίζει να σημειωθεί επειδή βοηθούν επίσης στον τομέα της παραγωγής πρωτεϊνών.

Οι σπόροι κάνναβης χρησιμεύουν ως μια πολύ πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για εκείνους που δεν καταναλώνουν ψάρια αλλά πρέπει να πάρουν την θρεπτική ουσία τους από λιπαρά οξέα. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, ψευδαργύρου, μαγνησίου, σιδήρου, ηπατικών ενζύμων, αντιοξειδωτικών, πρωτεϊνών και τοκοφερόλης. Όχι μόνο η κάνναβη είναι εξαιρετικά ευέλικτη, ενώ ορισμένα από τα άλλα διατροφικά της οφέλη περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: Vegan, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες με βάση φυτά, υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα Ωμέγα και απλή πέψη.